Web shop

Online kupovina

Online shopping ili hrv. Online kupovina je proces u kojemu kupci kupuju usluge i proizvode direktno od trgovca u realnom vremenu putem Interneta. To je oblik [E-trgovina|E-trgovine]. Online trgovina, online shop, web shop, web trgovina ili virtualna trgovina analogni su kupovanju usluga i proizvoda u fizičkoj trgovini ili shopping centru. Proces se naziva business-to-consumer (B2C) ili business-to-business (B2B) online kupovina, ovisno o tome da li se transakcije odvijaju između dva poduzetnika ili između trgovca i potrošača.

Danas u Hrvatskoj promet u online maloprodaji iznosi približno 700 mln kuna, odnosno 0,61 posto ukupne maloprodaje. U Hrvatskoj je usporedbi s razvijenim zemljama stopa zasićenosti online maloprodaje izuzetno niska, obzirom ona primjerice u SAD iznosi znatno viših 7 posto.

E-Trgovina

E-commerce ili hrv. elektronička trgovina omogućuje kao sastavni dio elektroničkog poslovanja na E-tržištu svojim internetskim posjetiteljima tj. kupcu naručivanje proizvoda putem Interneta. Kupovanje preko Interneta može biti najbrži i često najjeftiniji način kupovine određenog proizvoda. Trgovina putem interneta se smatra najprofitabilnijim oblikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova.

Elektronička trgovina koja se odvija između dva poduzetnika naziva se B2B (business-to-business eng.), a može biti otvorena prema svima zainteresiranim stranama (pr. robne burze) ili ograničena na prekvalificirane sudionike (pr. privatno elektroničko tržište). S druge pak strane, elektronička trgovina koja se odvija između poduzetnika i potrošača naziva se B2C (business-to-client eng.). Kupac je elektronski, najčešće putem Interneta spojen na sustav prodavatelja i transakcija se izvršava direktno elektronskim putem u realnom vremenu. Uz te dvije, postoji i model elektroničke trgovine naziva B2B2C (business-to-business-to-client) koji kombinira prethodna dva na način da se između trgovca i kupca nalazi posrednik.

Najpoznatiji svjetske e-Commerce platforme su Amazon.com i Ebay. Te su dvije elektroničke trgovine ujedno i najposjećenije u Hrvatskoj. U posljednje vrijeme elektronička trgovina sve se više razvija i u Hrvatskoj pa tako danas postoji približno 1.000 aktivnih elektroničkih trgovina, a ukupan promet online maloprodaje iznosi približno 700 mln kuna. Razvojem elektroničke trgovine, razvile su se i neke domaće e-Commerce platforme poput eKupi, i-Mall.hr i sl.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, približno 60% svih transakcija je plaćeno različitim vrstama kartica.

članak je u potpunosti preuzet sa Wikipedije.

 

HELI-ASC vam pruža izradu bilo koje vrste web shopa (on-line trgovine) za bilo koje vrste usluga ili roba,a neke od mogućnosti web shopa su:

 • baza roba i usluga sa mogućnošću grupiranja odnosno kategorizacije
 • svaka roba može imati svoju cijenu, porez, ukupnu cijenu, jedinicu mjere, dimenzije i više
 • svakoj robi ili usluzi se može dodijeliti fotografija
 • određivanje načina plaćanja (kartično, pay pal servisom, virmanom i sl.)
 • određivanje načina isporuke robe, te definiranjem cijene transporta
 • određivanje valute plaćanja (kune, euri ili bilo što drugo)
 • automatska izrada računa nakon plaćanja robe ili usluge

 

Više u ovoj kategoriji: « CMS sustav Web aplikacije »

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Tko smo?

IMATE PROBLEM     –   MI NUDIMO RJEŠENJE!

HELI-ASC d.o.o. je poduzeće s višegodišnjim iskustvom, sa visokokvalitetnim i obrazovanim osobljem uz koje smo u mogućnosti, našim klijentima pružiti širok raspon usluga:

 • izrade web stranica
 • aplikacija poput web shopa
 • aplikacija za mobilne uređaje poput pametnih telefona i tableta (android, iOS)
 • usluge servisiranja informatičke opreme
 • održavanja informatičke opreme za poduzeća i obrte
 • knjigovodstvene usluge
 • inžinjering
 • consulting


Sve usluge mogu se prilagoditi Vašim osobnim željama i potrebama.

HELI-ASC d.o.o.

Rukavac 171b
51211 Matulji
Tel./fax. ++385 51 272031
OIB: 00911032777
IBAN: HR8424020061100373306

Preuzimanje piis2000 paketa

Uvod

Klikom na tipku „Preuzmi“ na dnu ove stranice, preuzeti ćete kompletan piis2000 paket sa svim pripadajućim programima. Nakon instalacije, program će tražiti od vas da se registrirate. Ukoliko preuzimate program samo radi probe, nije potrebno unositi registracijske podatke, već samo kliknite na tipku „Nastavak“. U evaluacijskom (probnom) periodu će raditi svi programi potpuno funkcionalno, ali samo 30-tak dana, nakon čega je potrebno kupiti i registrirati programe ili ih obrisati sa računala.

Windows 7 i novije

Korisnici novijih Windows operativnih sustava (7,8,2008,2011 i dr.), prije preuzimanja i instalacije piis2000 paketa moraju isključiti „Kontrolu korisničkih računa“ (UAC) na način da kliknete mišem na kuglu u donjem lijevom kutu ekrana te u rubriku „Traži programe i datoteke“ upišete riječ „uac“. Na vrhu će vam se pojaviti stavka „Promjena kontrole korisničih računa“. Kliknite na nju, povucite skalu na samo dno, kliknite na Ok i restartajte računalo.

uac1 uac2

Prijava u programe

Nakon instalacije, svi programi piis2000 paketa imaju jednu bazu podataka (kasa) i jednog korisnika (Administrator). Korisnik Administrator pri prvom pokretanju bilo kojih od programa, nema lozinku.

 

heliasc.com koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se